De Veluwe kneuterig? Het valt wel mee!

De Veluwe kneuterig? Het valt wel mee!

Als je het over de Veluwe hebt, valt al snel de term Bible-Belt: het idee is dat iedereen die in bepaalde dorpjes op de Veluwe woont streng gelovig is. En dat heeft weer als gevolg dat deze streek een nogal kneuterig imago heeft gekregen. Die calvinisten zouden niet weten hoe ze lol moeten hebben! Naast de prachtige natuur lijkt er hier maar weinig te beleven te zijn. Mensen die gaan kamperen binnen Nederland, willen deze regio dus nog wel eens vermijden: ze gaan liever bourgondisch genieten in Brabant of Limburg. Maar ook op de Veluwe dringt de ontkerkelijking door, en er is hier ook meer dan voldoende pret te beleven.

Het is bijvoorbeeld alleen al leuk om door de verschillende dorpjes te wandelen. Want de term ‘Bible-Belt’ impliceert dat er ook één enkele cultuur is die hier overheerst, maar niets is minder waar. Elk dorpje op de Veluwe heeft zijn eigen karakteristieke trekjes, en zelfs een eigen manier van praten, ondanks het feit dat ze vaak op nog geen half uur fietsen van elkaar liggen! Elk dorpje dat je dus bezoekt, heeft weer wat anders te bieden. Dat alleen al maakt het leuk om hier eens te gaan kamperen.

kamperen op de veluwe NL

Maar dat beantwoordt nog niet de vraag wat er dan precies te beleven is op de Veluwe. Maar in de zomer worden hier net zoveel evenementen georganiseerd als in de rest van Nederland. Er worden bijvoorbeeld veel muziekfestivals georganiseerd. Toegegeven, hier kom je niet gauw de allerbekendste artiesten tegen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit slechte festivals zijn. Veel goede bands en artiesten breken nooit door, maar staan wél op kleinere, regionale festivals.

Maar muziekfestivals zijn lang niet de enige leuke evenementen die je op de Veluwe kunt beleven. Er worden bijvoorbeeld ook veel markten en braderieën gehouden. Maar voor een complete lijst met evenementen is dit artikeltje niet genoeg, en 30 keer de lengte van dit artikel waarschijnlijk ook niet. Ga dus eens lekker kamperen op de Veluwe, en bekijk zelf of het nou écht zo kneuterig is!

 

Speak Your Mind

*