Kamperen in België, de ideale dichtbij vakantie!

Soms willen we er eens helemaal tussenuit zijn, niet langer in kunstlicht en tussen stenen muren leven maar terug in contact komen met de natuur, wakker worden met het geluid van de eerste vogels en ’s avonds buiten de zon zien ondergaan, genietend van een goed boek en een glas lekkere wijn… of Belgisch bier. Inderdaad, Belgisch, want om op vakantie te gaan hoef je het helemaal niet altijd ver te zoeken. Hou je van kamperen? Dan heeft België heel wat verrassende mogelijkheden te bieden.

Toeristen die België bezoeken komen vaak voor de cultuursteden met hun rijkdom aan musea, het bruisende nachtleven en de grote winkelstraten. Maar buiten al die steden heeft België nog heel wat natuurlijke schoonheid te bieden ook. In de eerste plaats de Ardennen natuurlijk maar ook de Belgische Kust, de Kempen of de polderdorpen kunnen zij die op zoek zijn naar een natuurvakantie bekoren. En campings kan je in elk van deze regio’s vinden, vaak aan zeer interessante prijzen ook, zeker in vergelijking met de meer ‘klassieke’ vakantiebestemmingen.

De Ardennen, veel natuur voor een klein budget

Voor een echte budgetvakantie midden in de natuur moet je in de Ardennen zijn. Door het grote aanbod aan campings daar zijn de prijzen heel goedkoop. Bovendien worden de Ardennen toch gespaard van het massatoerisme dat bijvoorbeeld de Belgische Kust zo druk en soms ook duur maakt. Heel veel campings in de Ardennen zijn gelegen aan een riviertje of beschikken over een zwembad zodat je ook op de warmste dagen wat welkome verkoeling kan vinden. Topbestemmingen zijn onder andere de oevers van de Ourthe, rond La Roche, Dinant, Durbuy of Bouillon.

Zon, zee en strand

Hoewel de Belgische Kust dus misschien iets duurder en zeker tijdens de vakantiemaanden juli en augustus veel drukker is, kan je ook hier aangename campings vinden die zich ofwel vlakbij het strand bevinden ofwel iets verder in het binnenland. Echte campings op het strand bestaan echter niet meer sinds de regels daarrond strenger zijn geworden om de duinen te beschermen. Wil je het graag rustig en goedkoop houden dan loont het de moeite om een camping in de polders te zoeken op een tiental kilometer van de kustlijn. Meestal bieden deze trouwens fietsenverhuur aan dus je bent niet verplicht om de auto te nemen als je naar het strand wilt.

Camping op de boerderij

In de Kempen of in de polders in het Belgische binnenland vind je tegenwoordig ook hoe langer hoe meer campings, deze richten zich in het bijzonder op gezinnen met kinderen, fietsers en wandelaars die echt de rust opzoeken en die geen zin hebben in typische toeristische activiteiten. Heel leuk met kinderen zijn de campings ‘op de boerderij’ waarbij de kinderen (en volwassenen!) mogen helpen met het dagelijkse werk en het verzorgen van de dieren. Vaak bieden dit soort campings ook de mogelijkheid om mee aan tafel te schuiven met de familie van de eigenaar en te genieten van heerlijk verse boerderijproducten.

Je ziet het, voor een klein landje biedt België een grote variëteit aan bestemmingen voor zij die van kamperen houden. Je hoeft het dus niet altijd ver te zoeken om van een fijne vakantie door te brengen!

Speak Your Mind

*