Kamperen in België: leuker dan je denkt!

Kamperen in België: leuker dan je denkt!

De meeste mensen denken bij een vakantie niet direct aan België als bestemming. Eigenlijk is dat niet terecht, want België is een mooi en interessant land met een rijke geschiedenis en veel verschillende landschappen. En als je houdt van kamperen dan kan in België uitstekend. Er zijn veel goede campings en het aanbod is heel gevarieerd. Bovendien kun je voor elk type vakantie in Belgïe een bestemming vinden. Hou je van de natuur of ben je heel sportief dan kun je je in de Ardennen uitstekend vermaken. Wil je een luie ontspan-vakantie dan zoek je de kust op met badplaatsen als Oostende, Knokke en veel kleinere badplaatsen daartussen in. En ben je geïnteresseerd in cultuur dan zijn de prachtige Vlaamse steden als Antwerpen, Gent en Brugge een geweldige bestemming.
tenslotte is België maar een klein land, dus je kunt ook verschillende activiteiten uitstekend combineren: Brugge bijvoorbeeld ligt maar 20 kilometer van het strand!

Campings in Belgie

België is het best onder te verdelen in drie regio’s, die we hier behandelen. Tenslotte willen we iets vertellen over een wel heel bijzondere manier van kamperen.

  • de Ardennen
  • de Kust
  • het Binnenland
  • Paalkamperen

Zoals gezegd is het aanbod aan campings in België gevarieerd en groot.

In de Ardennen liggen ze in de beboste heuvels. Er zijn simpele trekkerscampings, maar op andere campings kun je luxe bungalowtenten of zelfs stacaravans en chalets huren. Bossen, meren, riviertjes en beken zijn altijd dichtbij, dus je kunt er prachtig wandelen en fietsen (wel met een aantal versnellingen want de heuvels kunnen steil zijn!) maar ook wild water varen bijvoorbeeld.

De campings aan de Vlaamse kust zijn meer ingericht op het type vermaak dat toeristen leuk vinden, die het strand en de zee op zoeken. Er zijn veel faciliteiten als zwembaden, speelterreinen en horecagelegenheden dus je kunt je er uitstekend vermaken. Vanaf deze campings kun je ook gemakkelijk de beroemdste pretparken van België bezoeken zoals Plopsaland, de dierentuin van Antwerpen en Bobbejaanland.

Nog het minst bekend als toeristengebied is het Vlaamse binnenland. Toch zijn daar ook prachtige natuurgebieden als het nationaalpark de Hoge Kempen. Er zijn daar ook wel campings maar veel gebieden zijn makkelijk te bereiken vanaf een camping aan de kust zoals bijvoorbeeld de Gaverbeekse meren.

campings belgium

Een heel bijzondere manier van kamperen in Belgie is het wildkamperen. Eigenlijk is dat verboden maar sinds enkele jaren kan dat op sommige plekken. De Belgen geven daaraan de naam “paalkamperen” omdat een paal (dat is een waterpomp) aangeeft waar je je tentje mag opzetten. Er mogen maar drie tenten staan en je mag er ook niet langer dan twee dagen en nachten blijven. Behalve die waterpomp zijn er geen voorzieningen, dus je bent helemaal op jezelf aangewezen. Echt basic dus!

Speak Your Mind

*