Topvakantie op een camping aan de Belgische kust

De Belgische kust is van oudsher een trekpleister voor jong en oud. Genieten van de zeelucht, wandelen over het strand en verse garnaaltjes pellen die de vissers ’s ochtends naar de haven hebben gebracht. Er is voor iedereen een stukje kust dat voldoet aan de wensen en verwachtingen van een vakantie in België aan zee.

Faciliteiten

De campings en vakantieparken aan de mooie kust van België bieden veel meer dan een standaard verblijf. Van De Panne tot in Knokke-Heist vind je prachtige moderne campings waar ontspanning en luxe als het ware tot de standaard faciliteiten horen. Op slechts enkele minuten van het strand, kan je een nieuwe stacaravan huren met heel wat ruimte, zowel binnenin alsook eromheen. De caravans zijn volledig ingericht en bieden alle mogelijkheden om te kunnen genieten van een recreatieve vakantie, met of zonder je kinderen, met of zonder je trouwe viervoeter. Door hun optimale ligging op loopafstand van het strand kan je helemaal opgaan in het bruisende vakantiegevoel op een van de vele boulevards die de kust in België typeren, om vervolgens weer binnen enkele minuten terug te keren naar de rust van je kampeerplek.

Keuze

Zon, zee en strand. Dat is wat je vooral verwacht van een vakantie aan de kust. Maar een verblijf op een camping aan de kust in België heeft nog veel meer te bieden. Talloze pittoreske kustdorpjes, culturele hoofdsteden en ongerepte natuurgebieden liggen op een boogscheut van de kustcampings en zijn makkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. De pretparken Plopsaland (De Panne) en Bellewaerde (Ieper) zijn voor veel kinderen topfavoriet, en West-Vlaamse plaatsen zoals Damme of Brugge zijn bekend bij een breed publiek. Ook de natuurparken Het Zwin (Knokke-Heist) en de IJzermonding (Nieuwpoort) zijn al door heel wat kustkampeerders bezocht.

Toch zijn er nog heel wat locaties bij het grote publiek onbekend. Nochtans zijn ze zeker de moeite waard om te bezoeken als je verblijft op een camping aan de kust in België. Enkele bijzondere plekjes:

  • De Mercator (Oostende) is een indrukwekkende boot die ooit werd ontworpen door de poolreiziger Adrien de Gerlache, en nu dienst doet als een prachtig museum.
  • De haven van Zeebrugge is een wereld op zich die je kan ontdekken door zelf het water op te gaan en te varen tussen de containerschepen, indrukwekkende ferries en boten.
  • Het Casino van Knokke-Heist is de thuishaven voor heel wat bijzondere kunstschatten, zoals schilderijen van Delvaux, Keith Haring en René Magritte; maar vergeet vooral niet de grootste kroonluchter ter wereld (7 ton kristal uit Venetië) te bewonderen

Kortom, een vakantie op een camping aan de mooie kust van België biedt een baken van rust in een boeiende, historische en vooral unieke omgeving.

 

Speak Your Mind

*