Zo wordt kamperen in België pas écht leuk!

Zo wordt kamperen in België pas écht leuk!

Jaarlijks trekken we er met z’n allen weer op uit om te genieten van een welverdiende vakantie. Voor de een is een suite in een luxehotel de bekroning voor een jaar hard werken. Voor de ander mag het ook wel iets minder (duur) zijn. Een vakantiewoning, een bungalow of een verblijf op een boot; alles kan en alles mag.

Natuur

Voor de echte vakantieganger pur sang gaat er echter niets boven een vakantie in de vrije natuur. Kamperen in België is dan ook helemaal hot. Genieten van de sterrenhemel terwijl je worstjes warmt aan het kampvuur en luistert naar de stilte van de nacht. Alle luxe overboord gegooid om de innerlijke oermens weer even terug te vinden. Ook al bevindt die zich soms achter een groene struik die net genoeg privacy geeft voor jou en je rol toiletpapier. Maar ach, wat kan er nou op tegen de frisse geur van het ochtenddauw en de vrolijke ochtendserenades van de vogels die je met veel enthousiasme begroeten voor weer een nieuwe dag?

Wel, misschien een boze boer of een niet zo vrolijke eigenaar van het stukje groen dat jij voor één dag hebt uitgekozen als je stekje om te kamperen. Want, hoewel we dol zijn op onze vakanties in de open lucht, is het wildkamperen nog steeds niet toegestaan in België. Er staan zelfs boetes op!

Anders dan anders

Toch zien er genoeg mogelijkheden om een extra dimensie toe te voegen aan je kampeervakantie. Er zijn in België tal van bijzondere mogelijkheden om als kampeerder te kunnen genieten van een verblijf in de natuur. Als je er naar op zoek gaat, kom je de gekste, leukste of meest aparte verblijfsfaciliteiten tegen; ongeacht je voorkeur voor een regio. Hierna wordt een top drie van de meest bijzondere kampeerverblijven op een rijtje gezet:

- Kamperen in een luchtbel (Paal, Limburg): voor de ultieme romantische nacht onder de sterrenhemel

- Overnachten in een traditionele wigwam (Durbuy, Ardennen): een ecohuisje om de innerlijke oer-Indiaan in jezelf voor een keertje helemaal los te laten

- Slapen tussen de beren (Han-sur-Lesse, Namen): voor een onvergetelijke overnachting in een pelsjagerhut naast twee geweldige bruine beren

pelsjagerhut voor kamperen in belgie

Gewoon genieten

Wat je ook verkiest, een nachtje in de vrije natuur is steeds een unieke ervaring. Dus, als het begint te kriebelen omdat de zomer zich aankondigt, kijk dan eens naar een van deze bijzondere mogelijkheden om te kamperen in België. Het wordt vast een onvergetelijke ervaring; zonder afbreuk te doen aan het “een zijn met de natuur” en zonder je innerlijke oermens te verloochenen!

Speak Your Mind

*